luni, 28 mai 2012

Tatuajul ancorat in moda, arta si religie


Inca din cele mai stravechi timpuri omul a incercat sa-si exprime sentimentele si alinierea la o anumita religie prin executarea unor desene aplicate pe diferite suporturi pe care le avea la dispozitie in functie de pozitionarea sa ca individ in istoria lumii. La inceput au fost celeberele desene facute pe suprafata zidurilor pesterilor pe care le locuia in antichitate, mai apoi a aparut desenul pe primele forme de hartie ale egiptenilor si nu in ultimul rand omul a realizat primele desene reusite chiar pe propria piele, incercand astfel sa aduca diferite ofrande zeilor si sa-si arate suprematia in randul grupurilor din care facea parte.
Orice astfel de desen, indiferent de momentul in care a fost el facut este considerat o opera de arta, pentru ca aplicarea liniilor si mai tarziu a culorilor conduce la ideea unei sensibilitati pe care doar cei cu simtul artistic o pot avea. Treptat, odata cu trecerea timpului desenele au crescut in complexitate si chiar au aparut oameni care s-au specializat in aceasta activitate, care creau si erau rasplatiti pentru operele pe care le produceau direct pe piele.
In acest fel s-a ajuns ca in zilele noastre tatuajul sa detina un loc important in cultura de pe toate continentele lumii, dezvoltandu-se o adevarata industrie bine asezata si care detine deja o breasla a artistilor care executa acest body-art. Daca esti interesat de acest curent, primul lucru pe care ar trebui sa-l faci este sa vizitezi un salon tatuaje bucuresti, nu neaparat pentru a si pleca in acea zi cu un desen pe corpul tau, ci pentru a intelege si a te documenta la fata locului despre ce implica un asemenea pas.
Daca nu esti suficient de curajos, dar totusi iti doresti un astfel de desen, este potrivit sa incepi cu un tatuaj de dimensiuni mici, intr-un loc mai putin dureros de pe corp, lucru care iti va fi recomandat in oricare dintre aceste saloane tatuaje bucuresti. Odata ce ti-ai stabilit desenul pe care il vei aplica, mai exista un lucru extrem de important pe care trebuie sa-l urmaresti inca de la prima ta vizita intr-o locatie de tatuaje bucuresti.
Este vorba despre mediul si locatia in care se face aceasta operatiune. Urmareste si cere fara retinere asigurari ca toata interventia se va afla sub strict control medical din punct de vedere al sigurantei sanatatii tale. Nu vei incerca niciodata sa iti aplici un tatuaj intr-o locatie care nu iti prezinta siguranta medicala a actului in sine, pentru ca riscul unei infectii este extrem de mare. Daca nu esti suficient de sigur despre un astfel de salon tatuaje, atunci cauta informatii si cere sfatul unor persoane care au mai trecut prin aceasta experienta si acceseaza doar saloane tatuaje recunoscute si bine cotate de catre clientii multumiti de prestatia pesonalului lor.
Este posibil ca dupa ce ai trecut de primul tatuaj aplicat sa doresti ceva mai mult de atat, nu neaparat un alt tatuaj mai mare ci o alta forma de experimare pe care o vei putea vedea in zilele noastre mai la tot pasul printre tineri si nu numai. Evidentierea unor anumite zone de pe corp, atat cele vizibile in mod curent, cat si altele mai putin vizibile, o vei putea face prin aplicarea unor piercing-uri care pot primi tot felul de elemente de forma rotunda sau tip cercel.
Pe toate acestea le vei putea vedea si de ce nu experimenta tot intr-un loc specializat si anume intr-un salon tattoo bucuresti. In aceiasi masura in care ai fost atent la alegerea unui salon tatuaje bucuresti, din perspectiva sigurantei actului in sine de aplicare a tatuajului, la fel vei proceda si acum cand vei cauta saloane piercing bucuresti, unde vei detine in mod cert siguranta unor interventii rapide si sigure pentru aplicarea si a acestei forme de body-art.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu